Blog

31

Jul

DIN A4. Per què?

Avui en dia ens referim als diferents formats de fulles amb la nomenclatura: DIN A i un número. Però: d’on ve aquesta nomenclatura i per què aquestes dimensions i no unes altres?

El 1922, el Deutsches Institut für Normung (Institut Alemany de Normalització) va elaborar la norma DIN 476, que regulava les mesures dels diferents formats de paper (de les sigles d’aquest institut prové la denominació DIN). En aquest moment es va definir, per exemple, que les mesures d’un DIN A4 serien de 210 per 297 mm. Però per què estas mesures i no altres? Igual que amb el metro es va agafar una mesura de referència, en el cas del paper també, i en aquest cas es va utilitzar el DIN A0 com a format de referència, que compleix les següents característiques:

  • La seva àrea era de 1m2.
  • La longitud d’un costat del paper era el doble de l’altra.

D’aquesta manera, al tallar el paper per la meitat del costat més llarg es va aconseguir obtenir un format que seguia complint la característica de que les mesures d’un costat eren el doble que les de l’altra. El format obtingut es va denominar amb el següent número correlatiu (A1, A2, A3 …)

Des del DIN A0 (841 per 1189 mm) fins al DIN A10 (26 per 37 mm) existeixen múltiples formats de paper dels que disposem per adaptar-nos millor possible a les seves necessitats. Necessita realitzar un díptic, tríptic, una revista …? Posi’s en contacte amb nosaltres i l’assessorem per triar l’opció que millor s’adapti a les seves necessitats.

Font: sabercurioso.es

31

Jul

DIN A4. ¿por qué?

Hoy en día nos referimos a los diferentes formatos de hojas con la nomenclatura: DIN A y un número. Pero: ¿de dónde viene esta nomenclatura y por qué estas dimensiones y no otras?

En 1922 el Deutsches Institut für Normung (Instituto Aleman de Normalización) elaboró la norma DIN 476, que regulaba las medidas de los distintos formatos de papel (de las siglas de este instituto proviene la denominación DIN). En ese momento quedó definido, por ejemplo, que las medidas de un DIN A4 serían de 210 por 297 mm. ¿Pero por qué estas medidas y no otras? Igual que con el metro se cogió una medida de referencia, en el caso del papel también, y en este caso se usó el DIN A0 como formato de referencia, que cumplía las siguientes características:

  • su área era de 1m2
  • la longitud de un lado del papel era el doble de la otra

De esta manera, al cortar el papel por la mitad del lado más largo se conseguía obtener un formato que seguía cumpliendo la característica de que las medidas de un lado eran el doble que las del otro. El formato obtenido se denominaba con el siguiente número correlativo (A1, A2, A3…)

Desde el DIN A0 (841 por 1189 mm) hasta el DIN A10 (26 por 37 mm) existen múltiples formatos de papel de los que disponemos para adaptarnos lo mejor posible a sus necesidades.  ¿Necesita realizar un díptico, tríptico, una revista…? Póngase en contacto con nosotros y le asesoraremos para que elija la opción que se adapte mejor a sus necesidades.

Fuente: sabercurioso.es

You must be logged in to post a comment.